Formule 1: Drive to Survive keert volgende week terug met bittere rivaliteit

Geschreven door Redactie

Er wacht een intense blik op het meest controversiële kampioenschap van F1

Het vierde seizoen van Netflix's Formula 1: Drive to Survive gaat in première op vrijdag 11 maart. Het is slechts een week voordat het evenement van het wereldkampioenschap 2022, de Grand Prix van Bahrein. Drive to Survive is een onverwachte hit voor Netflix sinds de première in 2018, en wordt algemeen gecrediteerd met een sterke stijging van de populariteit van de Formule 1 in Nederland nu Max Verstappen wereld kampioen geworden is.

De show is een onmisbare tv geworden voor motorsportfans hier en in Europa, zelfs als het een herhaling is van het voorgaande seizoen waarvan de belangrijkste resultaten al bekend zijn. Het kampioenschap van vorig jaar was een van de meest memorabele in de 71-jarige geschiedenis van de Formule 1. De uitsplitsing van 10 afleveringen zou heel interessant moeten zijn.

Verwacht dan ook veel aandacht, gericht op rivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton; hun teams Red Bull Racing en Mercedes; en de opdrachtgevers van die teams Christian Horner en Toto Wolff. Mercedes won voor de achtste keer op rij het constructeurskampioenschap, maar Verstappen won van de viervoudig verdedigende coureur Hamilton in de laatste ronde van de laatste race voor zijn eerste wereldtitel.