De lente is in aantocht bij Stad & Natuur

Geschreven door Redactie

Het is nog koud, het wordt al wat langer licht, de knoppen komen in de bomen.

De lente komt eraan. In de bossen, de parken en op de locaties van Stad & Natuur zijn de eerste tekenen van de lente al zichtbaar. In de tuin op Stadslandgoed de Kemphaan staat de gele kornoelje in bloei en de lammeren worden geboren in het Vroege Vogelbos.

Stad & Natuur staat heel maart in het teken van Lente! Deze maand zijn er diverse activiteiten om weer lekker naar buiten te gaan. Nieuw dit jaar zijn de workshops voor volwassenen.

Stad & Natuur organiseert veel activiteiten voor kinderen in en rondom de natuur. Dit jaar starten we met schilder- en fotografieworkshops. Zowel voor volwassenen als voor kinderen worden deze workshops aangeboden. De natuur is prachtig in ieder seizoen. Dit kunnen we vastleggen door middel van fotografie of een schilderij. Kunstenaars, grootmeesters en amateurs gebruiken de natuur vaak als inspiratiebron. Stad & Natuur biedt je nu de mogelijkheid om van professionals te leren. Daniëlle van Eembergen geeft je tips en uitleg over schildertechnieken zodat je een prachtig schilderwerk van de lente kan maken. Vind je schilderen niet zo leuk maar fotografeer je liever de natuur? Dan heeft Stad & Natuur de workshop fotografeer de lente met je mobiele telefoon. Onder leiding van fotograaf Erwin Budding ga je opzoek naar de lente en leer je technieken om de mooiste foto’s met je mobiele telefoon te maken. De workshops zijn te boeken via de website van Stad & Natuur www.stadennatuur.nl.

Iedere maand start Stad & Natuur het thema weer met een humoristisch filmpje gemaakt door een theatermaker. Samen met Mevrouw V, een husumer varken, wordt het thema van links tot rechts bekeken. Op de YouTube pagina van Stad & Natuur is het filmpje te bekijken. Elke maand is er een leuke winactie gekoppeld aan het filmpje. Deze maand kun je een lentepakket winnen met onder andere een loeppotje en een waterfles! Bekijk het dus wat mevrouw V deze maand beleefd en help mee. Wie weet win jij de leuke prijs.

Onze Ambassadeurs