Update problemen Tollebekerbrug

Geschreven door Redactie

De Tollebekerbrug over de Urkervaart kampt sinds  23 februari j.l. met hardnekkige storingen.

Inmiddels is duidelijk wat het probleem precies is. De definitieve oplossing laat nog even op zich wachten, maar tot die tijd blijven extra maatregelen van kracht om de doorstroom van het wegverkeer en de scheepvaart zo min mogelijk te hinderen.

Bij het openen van de brug blijkt de brugklep steeds scheef te openen, waardoor het veiligheidssysteem in werking treedt en het openingsproces stopt. Om de oorzaak van het scheef openen van de brugklep te verhelpen is het nodig om bepaalde onderdelen te vervangen. Het is op dit moment niet duidelijk wanneer de nieuwe onderdelen geleverd worden.

Het monteren van deze nieuwe onderdelen neemt ongeveer 3 dagen in beslag. Tijdens deze herstelwerkzaamheden kan de brug niet gedraaid worden, waardoor er dan een stremming geldt voor schepen hoger dan 2.40 meter. Wanneer deze 3 dagen herstelwerkzaamheden plaats gaan vinden, is op dit moment nog niet bekend. Het streven is om dit in ieder geval voor de opening van het vaarseizoen (1 april) afgerond te hebben.

Tot die tijd blijven we vrachtschepen hoger dan 2.40 meter tegemoet komen door in overleg met hen 1 of 2 keer per dag een doorvaart te regelen met monteurs ter plaatse.

Communicatie

De weg- en vaarweggebruikers houden we sinds 23 februari op de hoogte via de twitterkanalen @flevowegen en @flevovaarwegen, via de site Vaarweginformatie van Rijkswaterstaat en via de speciale sms-dienst van de provincie. Meer informatie over deze sms-waarschuwingsdienst is te vinden op flevowegen.nl.


Onze Ambassadeurs