Bekijk de uitrol van NASA'S Mega Moon Rocket

Geschreven door Redactie

De lancering van de onbemande Artemis I Moon-missie nadert snel en NASA nodigt je uit om met hun mee te doen voor de laatste test voor de lancering.

Vanaf 17 maart zullen de teams de 322 meter hoge Space Launch System-raket en het Orion-ruimtevaartuig voor het eerst uit het Vehicle Assembly Building (VAB) in het Kennedy Space Center van NASA in Florida rollen en voor de eerste keer op het lanceerplatform.

De uitrol omvat het plaatsen van het volledige geïntegreerde lanceersysteem bovenop een rupstransporter, die de 4-mijlsafstand tussen de VAB en Launch Complex 39B zal overbruggen tijdens een reis die naar verwachting ergens tussen de zes en twaalf uur zal duren. Ongeveer twee weken na aankomst op 39B zullen onze lanceerteams een "wet dress rehearsal" uitvoeren, een laatste pre-lanceringstest waarbij de grote, centrale kerntrap van de raket wordt geladen met vloeibare zuurstof en vloeibare waterstof - dat is het "natte" deel - en een mock countdown om te starten.

NASA Live: officiële stream van NASA TV


Onze Ambassadeurs