BonteHond en 2turvenhoog brengen 180 dagen lang kunst en natuur samen op Utopia Eiland tijdens Floriade Expo 2022

Geschreven door Redactie

Theatergezelschap BonteHond en 2turvenhoog hebben ter gelegenheid van de Floriade Expo 2022 invulling gegeven aan het Utopia Eiland.

Samen creëerden ze het Bos der Verbeelding waar gezinnen worden uitgenodigd de relatie tussen mens en natuur te onderzoeken. Vanuit theater en beeldende kunst worden bezoekers maar liefst 180 dagen lang uitgedaagd, geprikkeld en geïnspireerd.

Theatervoorstelling Red de Wereld

In het Bostheater, een openluchttheater gemaakt van natuurlijk materialen, zal Red de Wereld van BonteHond te zien zijn. Daarom is er nu Red de Wereld! Een show vol boze bloemen en bedroefde bijtjes om het goede voorbeeld te geven. Want met showdansen en ingeleefde ballads gaan we de wereld redden.Een voorstelling over of het ook anders kan. Over de impact van liedjes over moeilijke dingen en dansjes over iets waar je toch niks van snapt. Vol bangmakerij en goede bedoelingen en glitterig amusement.

Kunstroute 't Trotse Bos

2turvenhoog heeft verschillende kunstenaars uitgenodigd om interactieve installaties te creëren vanuit het perspectief van een ecosysteem. De route gaat over hoe het ecosysteem van Utopia Eiland met de dieren, planten, bomen en het water de aanwezigheid van de mens ervaren. Door te voelen, horen, proeven en zien ervaart de bezoeker dit onzichtbare natuurlijk netwerk. Deze zintuigelijke beleving laat bezoekers stilstaan bij de impact van de mens op de natuur. Met kunstinstallaties van Marloeke van der Vlugt, Ronald van der Meijs, Annabel Schouten, Bianca Lurvink en collectief Onkruidenier.

Van 14 april 2022 t/m 9 oktober 2022 is de Floriade Expo 2022 toegankelijk voor publiek. Een entreeticket geeft toegang tot het volledige programma, deze zijn verkrijgbaar via www.floriade.com. Op zaterdag 16 april organiseren BonteHond en 2turvenhoog een besloten première.
BonteHond en 2turvenhoog lieten zich inspireren door het thema van de Floriade Growing Green Cities en de natuur van het eiland. Samen ontwikkelden de twee culturele instellingen een driedelig programma voor de jeugd dat de iedere dag op de Floriade te zien is:
 
Educatieworkshop How Dare You?
Alle schoolklassen in Nederland kunnen deelnemen aan de educatieworkshop How Dare You?. Omdat je nooit te klein bent om verschil te maken worden leerlingen uitgedaagd een groene wens voor de toekomst te formuleren. De wensen worden via het Weerwater de wereld in verspreid en opgenomen in een unieke kunstinstallatie. Honderden, mogelijk wel duizenden wensen van kinderen komen samen tot een waar kunstwerk.
 
BonteHond maakt beeldend en fysiek theater voor alle leeftijden in theaters en op andere spannende plekken. Vanuit Almere toert het jeugdtheatergezelschap langs theaters, festivals, scholen en bijzondere (buiten)locaties door Nederland, België en steeds vaker daarbuiten. Met publiekswerking en de eigen educatieve leerlijn KIDD bereikt BonteHond ook mensen die niet gauw met kunst & cultuur in aanraking komen.

2turvenhoog inspireert, ondersteunt en begeleidt zowel nieuwe als gevestigde kunstenaars om kwalitatief hoogwaardige (podium)kunsten te ontwikkelen in de sociaal-maatschappelijke omgeving van en in relatie tot jonge kinderen. In het jaarlijkse festival programmeert 2turvenhoog de beste voorstellingen uit binnen- en buitenland en maakt dit aanbod toegankelijk voor een zo breed en inclusief mogelijk publiek. In de ontmoetingen op crèches en in de wijken staat de intermenselijke relatie en oprechte uitwisseling tussen kunstenaar en publiek voorop.

Onze Ambassadeurs