12 april is het de Dag van het Enigste Kind

Geschreven door Redactie

Op 12 april viert de Nationale Dag van het Enigste Kind, het individuele kind. Je weet wie je bent. Er zijn tegenwoordig meer van jullie dan in decennia daarvoor.

Het aantal gezinnen met slechts één kind is verdubbeld sinds 1970. In 2014 blijkt uit statistieken dat 22 procent van de vrouwen in de leeftijd van 40-44 jaar slechts één kind had gekregen.

Wat deze statistieken je niet vertellen, is dat enig kind zijn bepaalde beloningen en ook enkele valkuilen met zich meebrengt. Veel enige kinderen noemen de voordelen van het nooit hoeven wachten op hun beurt om de badkamer te gebruiken, tenzij ze in een huishouden met meerdere generaties wonen. De aandacht van hun ouders is zelden verdeeld, omdat er niet meerdere broers en zussen zijn die hun aandacht opeisen tenzij, natuurlijk het enigste kind werd opgevoed door een alleenstaande ouder met twee of misschien drie banen.

Een enig kind voelt zich ook vaak veilig en geliefd. Omdat de financiën niet worden verdeeld over meerdere broers en zussen, hebben ze vaak de keuze uit buitenschoolse activiteiten die opgroeien. Deze activiteiten hebben het extra voordeel van sociale interactie en vriendschappen.