Provincie Flevoland opent sloepennetwerk

Geschreven door Redactie

Subsidie voor realisatie 90 km lang sloepennetwerk met 32 knooppunten

Vanaf het vaarseizoen 2022 kunnen waterrecreanten in de provincie Flevoland genieten van een uitgebreid vaarnetwerk voor sloepen. Het sloepennetwerk Flevoland zorgt voor doorgaande routes die aantrekkelijk en beleefbaar zijn. De recreatieve routes zijn voorzien van bewegwijzeringsborden en er zijn routekaarten beschikbaar die recreanten langs prachtige natuur, bezienswaardigheden, horeca en overnachtingslocaties leiden.

Toegankelijk

Behalve dat deze routes het vaargebied aantrekkelijker maken, nodigen ze ook uit om er langer en vaker te verblijven en wordt varen toegankelijk gemaakt. De waterrecreant kan makkelijker een dagje varen inplannen, zich oriënteren tijdens de vaart en de mooiste plekken van de provincie vanaf het water bezoeken. Ook waterrecreanten met minder ervaring krijgen de mogelijkheid in het gebied te verblijven. Er kunnen verschillende rondjes gevaren worden, die ook weer op elkaar aansluiten. Samen met gemeenten en andere provincies onderzoeken we kansen voor de economische ontwikkeling/aantrekkelijkheid van het routenetwerk en de robuustheid hiervan in en om Flevoland.

Ondernemers

Door direct aan te sluiten op de regionale sloepenroutes, kunnen ondernemers langs het netwerk straks ook inspelen op de de groeiende behoefte aan vaartochten. Dit brengt naast economische kansen ook marketing- en promotiekansen voor de regio met zich mee. Dit zal leiden tot hogere omzetten bij toeristische bedrijven en dienstverlening rondom het water en tot versterking van het imago van zowel Flevoland als de regio voor sloepvaren. Door het open karakter van het sloepennetwerk kan in de toekomst gemakkelijk naar andere delen van de provincie worden uitgebreid.