Bewezen gezondheidsvoordelen van pure chocolade

Geschreven door Redactie

Pure chocolade zit boordevol voedingsstoffen die je gezondheid positief kunnen beïnvloeden.

Gemaakt van het zaad van de cacaoboom, het is een van de beste bronnen van antioxidanten die je kunt vinden. Studies tonen aan dat pure chocolade je gezondheid kan verbeteren en het risico op hartaandoeningen kan verlagen. In dit artikel lees je gezondheidsvoordelen van pure chocolade of cacao die worden ondersteund door de wetenschap.

Zeer voedzaam

Koop je pure chocolade van hoge kwaliteit met een hoog cacaogehalte, dan is dat behoorlijk voedzaam. Pure chocolade van hoge kwaliteit is rijk aan vezels, ijzer, magnesium, koper, mangaan en een paar andere mineralen.

Kan de bloedstroom verbeteren en de bloeddruk verlagen

De bioactieve stoffen in cacao kunnen de bloedstroom in de slagaders verbeteren en een kleine maar statistisch significante verlaging van de bloeddruk veroorzaken.

Kan het risico op hart- en vaatziekten verminderen

Observationele studies tonen een drastische vermindering van het risico op hart- en vaatziekten aan bij degenen die de meeste chocolade consumeren.

Kan je huid beschermen tegen de zon

Studies tonen aan dat de flavanolen uit cacao de bloedtoevoer naar de huid kunnen verbeteren en beschermen tegen beschadiging door de zon.

Kan de hersenfunctie verbeteren

Cacao of pure chocolade kan de hersenfunctie verbeteren door de bloedstroom te vergroten. Het bevat ook stimulerende middelen zoals cafeïne en theobromine.

Er is aanzienlijk bewijs dat cacao krachtige gezondheidsvoordelen kan bieden, vooral beschermend tegen hartaandoeningen. Dit betekent natuurlijk niet dat je er alles aan moet doen om elke dag veel chocolade te consumeren. Het zit nog steeds boordevol calorieën.

Als je de voordelen van cacao wilt zonder de calorieën in chocolade, overweeg dan om een ​​warme chocolademelk te maken zonder room of suiker.

Kies voor kwaliteitsspul: pure chocolade met 70% of hoger cacaogehalte. Donkere chocolaatjes bevatten meestal wat suiker, maar de hoeveelheden zijn meestal klein en hoe donkerder de chocolade, hoe minder suiker deze zal bevatten.
Chocolade is een van de weinige voedingsmiddelen die geweldig smaakt en tegelijkertijd aanzienlijke gezondheidsvoordelen biedt.

Je kunt pure chocolade kopen bij lokale supermarkten of online.


Onze Ambassadeurs