Kinderboerderijen vieren de Lente

Geschreven door Redactie

De lente is losgebarsten en zoals vanouds viert Stad & Natuur dat op de beide kinderboerderijen met een lentefeest voor het hele gezin.

Op zondag 15 mei van 12.00 tot 16.00 uur is het feest bij kinderboerderij de Beestenbende en op zondag 22 mei van 12.00 tot 16.00 uur bij kinderboerderij Den Uylpark. Er is voor jong en oud van alles te beleven.

Lentefeest bij kinderboerderij de Beestenbende

Traditiegetrouw worden de schapen tijdens het lentefeest van hun winterjas ontdaan. Iedereen is van harte welkom om naar het schapenscheren te komen kijken. Op het kinderplein zijn er allerlei leuke activiteiten, waaronder een workshop vilten vogeltjes maken. Ook is er een springkussen waarop kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Jarige kinderboerderij

Het lentefeest op kinderboerderij de Beestenbende is dit keer extra bijzonder, want deze oudste kinderboerderij van Almere bestaat 30 jaar. Daarom staat er voor iedereen die langskomt een heerlijk hapje klaar. Er is ook nog een officieel moment. Om 13.00 uur opent wethouder Maaike Veeningen een wensboom over de toekomst van de Beestenbende. Bezoekers kunnen hier laten weten hoe hun ultieme boerderij in de buurt eruitziet.

Lentefeest bij kinderboerderij Den Uylpark

Een week later barst het feest los bij kinderboerderij Den Uylpark. Ook hier zijn tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Zo is er om 12.30 uur een roofvogelshow waar ervaren roofvogelhouders een aantal vogels laten zien én laten vliegen. Daarnaast zijn er diverse workshops, zoals dierencupcakes maken. Wie thuis nog groenten en fruit heeft liggen, mag dit meenemen voor de dieren. De vrijwilligers of medewerkers vertellen aan welk dier het mag worden gevoerd.

Op zoek naar de stem van mevrouw V

Ook is mevrouw V aanwezig op de kinderboerderij. Dit Husumer varken is haar stem kwijtgeraakt. Kinderen kunnen samen met dokter T op zoek naar haar stem. Dit jaar komt er geen schaapsscheerder naar het lentefeest bij kinderboerderij Den Uylpark, want de schapen zijn al eerder geschoren.

Kijk voor meer informatie over de lentefeesten op www.stadennatuur.nl.

Fotograaf: Jorn van Eck

Onze Ambassadeurs