Garden of Peace Floriade

Geschreven door Redactie

Een plek voor vrede op de Floriade Expo

De werkzaamheden op de Garden of Peace zijn afgerond. Het Huis van Vrede maakt zich klaar om aanstaande donderdag alle bezoekers van de De Floriade Expo 2022 gaat over de stad van de toekomst. Het Huis van Vrede verwelkomt alle Almeerders om de Garden of Peace te bezoeken. Op deze centraal gelegen kavel van ~1000m2 leggen we een tuin aan die op de gulden snede gebaseerd is en flora van de verschillende continenten samenbrengt. Elk strook zal de planten bevatten van een specifiek continent, oa Afrika, Azië, Noord en Zuid Amerika, Europa en Oceanië.

Van ‘’Ik naar ‘’Wij’’

Hoe kunnen we van diversiteit een onuitputtelijke bron van rijkdom maken? Hier krijgt educatie van de cultuur van vrede zijn volle betekenis. Wij vinden dat we in onze steden van vandaag ruimte moeten maken voor vrede. Letterlijk: inclusieve broedplaatsen waar wordt samengewerkt en geleerd voor een duurzame wereld waar onze kinderen met elkaar en niet ten koste van elkaar samenleven in vrede.
Dit is het gesprek en de actie waar de Garden of Peace een geïnspireerde impuls aan wil geven. Voor een vernieuwde relatie tussen de mensen en met de aarde.
De Garden of Peace heeft onder andere de volgende 4 bijzondere onderdelen:
Educatie: Cultuur van Vrede: Lancering van het handboek Scholen van Vrede, een vernieuwend onderwijsconcept dat algehele menselijke ontwikkeling beoogt door vakinhoudelijk onderwijs te verweven met universeel menselijke waarden.
de Natuurapotheek: In de vorm van een lichaam zijn diverse geneeskrachtige kruiden te ontdekken op de plaats van het lichaam waar de belangrijkste werkzaamheid op aansluit. de Guldenwand: Bij deze beplante spiraalvormige wand ontdekken bezoekers verhalen en portretten van vrouwen en mannen die hebben bijgedragen aan een wereld met meer menselijke waarden.

Parfum Vivre Ensemble: In het hart waar alle continenten samenkomen vind je het parfum Vivre Ensemble (Samen Leven). Een organisch arrangement opgesteld door de Neuzen van Grasse in Frankrijk. Bezoekers van de Garden of Peace kunnen hem komen ruiken.

Maquette Huis van Vrede

Ook zal er een maquette worden tentoongesteld dat  bezoekers uitnodigt om mee te bouwen aan een toekomstige Huis van Vrede. Het bestuur stelt dat: “De stad van de toekomst een inclusieve ruimte nodig heeft waar mensen elkaar ontmoeten in diversiteit, samenwerken aan gemeenschappelijke oplossingen, een gevoel van wereldwijde solidariteit ontwikkelen en geïnspireerd worden om zich een cultuur van vrede eigen te maken.”

Internationale dag van het Samenleven in Vrede

Sinds 2016 wordt deze dag in Almere jaarlijks gevierd. In 2017 hebben alle 193 lidstaten 16 mei officieel uitgeroepen tot de Internationale dag van het Samenleven in Vrede. Het Huis van Vrede zal op zondag 15 mei een viering organiseren op het Floriade terrein.


Onze Ambassadeurs