Expo Anita Neve Galerie

Geschreven door Redactie

Tot en met 11 juni 2022 presenteert Anita Neve voor het eerst sinds de pandemie werk van anderen in haar galerie aan de Kerkgracht 85-C.

We leven in rumoerige tijden. Na een corona pandemie en een oorlog bij onze oostelijke buurlanden, steekt de Floriade zijn hoofd boven het maaiveld uit. Temidden van deze idiotie, tonen wij fotografie die het verschil maakt, tot nadenken stemt, kan verheffen.

Fotobijschrift: Werk uit de serie Dead Flowers van Wim Adema

Met het thema ‘vergankelijkheid of de Floriade’ wordt Kunst als strohalm gepresenteerd om de ellende in perspectief te zetten en laat zien een wezenlijk deel van het overleven te kunnen uitmaken. Disrupting? Misschien. Noodzakelijk voor ons welzijn? Zeker…
 
Van 7 mei tot en met 11 juni focussen we op het bloemenwerk van alom bekende fotograaf Jay Tang, bloemenfotograaf Alexandra Wieringa en beeldend kunstenaar Wim Adema. In het werk dat getoond zal worden, hebben zij ieder de bloem en het verval als thema. Met deze intieme expositie willen we een rustpunt creëren waar fotografische kunst niet alleen inhaakt op het mega-evenement Floriade maar ook de vergankelijkheid toont van de actualiteit.
 
Bezoekers zijn welkom aan de Kerkgracht 85-C, 1354 AH Almere. De galerie is geopend op donderdag t/m zaterdag en op afspraak. Entree en parkeren is gratis.