Confronterende Expositie EcoHumanity in Almere

Geschreven door Redactie

Gespreksstof over samenleven in vrede.

Op zaterdag 14 mei wordt de tentoonstelling EcoHumanity van de Italiaanse designer Armando Milani van 10 tot 12uur officieel geopend op het Stadhuis van Almere.

Bezoekers worden in deze expositie getroffen door de confronterende illustraties die tot reflectie uitnodigen over de toestand van de wereld. Milani komt speciaal vanuit Milaan om deze tentoonstelling te openen in het kader van de festiviteiten rondom de Garden of Peace op de Floriade Expo. De expositie is gratis te bezoeken vanaf zaterdag 14 mei tot en met woensdag 1 juni 2022.

Design for Peace

In deze expositie worden bezoekers soms op het verkeerde been gezet om misstanden, die men bijna gewoon is gaan vinden, weer te zien zoals ze zijn. Van milieuvervuiling, oorlog, radicalisme tot aan consumentisme en fake-news. Voor sommigen zal de tentoonstelling inspirerend zijn om bij te dragen aan een betere wereld, voor anderen gespreksstof en reflectie.

Armando Milani

‘Ik ontwierp in 2002 een poster waar een duif oorlog in vrede transformeert. Die poster werd een tijd later gebruikt door de Verenigde Naties en is sindsdien over de hele wereld verspreid. Toen de erevoorzitter van de ngo AISA International, Sjeik Bentounes, mij vroeg om mijn collectie op de Garden of Peace ten toon te stellen voelde ik me vereerd en raakte ik enthousiast. Mijn werken echoën de filosofie van het samenleven, de enige weg om de moeilijke tijden die we ervaren te overleven.’

Gesprek op Scholen

‘We nodigen scholen en maatschappelijke organisaties uit om deze expositie te benutten om moeilijke onderwerpen ter sprake te kunnen brengen op een inclusieve manier’, aldus Alaeddine Touhami. De algemeen bijzondere basisschool School van Vrede en de maatschappelijke stichting ‘Huis van Vrede’ willen met deze tentoonstelling het gesprek op gang brengen over de impact van onze manieren van samenleven met elkaar en de natuur.
De collectie van EcoHumanity is verdeeld over twee locaties: in de Garden of Peace en het Stadhuis van Almere. In september en oktober is deze collectie beschikbaar voor scholen, bibliotheken en andere culturele centra. Geïnteresseerden kunnen in contact komen via info@huisvanvredealmere.nl

Tentoonstelling

Armando Milani geeft een exclusieve workshop op de viering van de internationale dag van het samen leven in vrede op zondag 15 mei tussen 12 en 16uur op de
 
Garden of Peace op het Floriade terrein. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, aanmelden is vereist via najoua@aisanet.nl