Naar kantoor? Stap op! En pak de fiets

Geschreven door Redactie

Stap op! Doe mee aan de “Fiets naar de werk” dag op 19 mei.

De fiets is altijd de beste optie. Kies voor de fiets als je toch op fietsafstand werkt. Wordt ’s morgens lekker wakker op je fiets, voel de wind door je haar en adem de frisse lucht in. Dus stap op en pak de fiets naar je werk! Doe mee met de challenge: “Naar kantoor? Stap op! En pak de fiets.’’ Meld je aan: www.ikdoemeejijook.nl #ikdoemeejijook

Met de fiets kom je overal en is gezond

Soms werken we nog thuis, maar we weer vaker naar de werkplek. Gun je auto een dagje vrij. Door vaker de fiets te pakken, stoten we namelijk veel minder CO2 uit. Zo helpen we het klimaat een handje. Steeds meer Flevolanders kiezen voor de fiets als ze naar hun werk gaan. Doe mee met deze fiets-challenge en ontvang als beloning een unieke MooiFlevoland-fietssleutelhanger.

Impact challenge vorige week

In totaal kozen 51 Flevolanders vorige week voor de fiets en bespaarden daarmee 33150 kg CO2. Elke dag dat je fietst en de auto laat staan bespaar je 130 kilogram CO2 per maand. Zo dragen zij bij aan minder CO2-uitstoot en verkleinen daarmee hun Flevolandse voetafdruk.

1 jaar challenges voor 1 circulair Flevoland    

In mei staan de challenges in het teken van ‘schoon vervoer’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.   

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl