Watersportseizoen is gestart!

Geschreven door Redactie

Bataviastrand verwelkomt watersporters in Lelystad

In augustus 2020 is het Bataviastrand in Lelystad voor het eerst in gebruik genomen voor het beoefenen van watersporten. Het strand en het aanliggende water is geschikt gemaakt voor onder andere kitesurfen-foilen, wingfoilen, windsurfen en suppen. Bataviastrand is openbaar toegankelijk voor wandelen, kijken en recreëren en verwelkomt watersporters om te genieten van dit stukje Flevoland. Zwemmen wordt vanwege de watersportactiviteiten afgeraden en is op eigen risico.

Unieke locatie voor kleine watersport

Door de ligging ten opzichte van het open water van het Markermeer is Bataviastrand een unieke locatie in Flevoland voor het uitoefenen van kleine watersportactiviteiten. Bij vele windrichtingen kunnen watersporters hun sport beoefenen.

Watersportstrand

Bataviastrand is vanaf het begin aangemerkt en ingericht als watersportstrand. Ander gebruik van het strand en het water is ongewenst omdat dit gevaar kan opleveren als bijvoorbeeld zwemmers in contact komen met kitesurfers of andere watersportactiviteiten in het water. Aan de randen van het strand staat dit met borden aangegeven.

Onze Ambassadeurs