Energie creëren uit vocht deeltjes

Geschreven door Redactie

Een interessante manier om energie op te wekken.

Energie opwekken gaat soms ten koste van het milieu. Toch zijn er manieren gevonden waarmee energie opgewekt kan worden die milieuvriendelijk zijn, waar jij waarschijnlijk nog nooit van gehoord had.

De heilige graal van energie- en elektriciteitsproductie is om het uit het niets te creëren, waardoor een eindeloze en onuitputtelijke energiebron ontstaat. Een onderzoeksteam gelooft dat ze een apparaat hebben gemaakt dat een natuurlijk eiwit gebruikt om elektriciteit op te wekken uit het vocht dat in de lucht aanwezig is. Deze techniek wordt “Air-gen” genoemd en maakt gebruik van kleine elektrisch geleidende, op eiwitten gebaseerde nanodraden. Het onderzoeksteam verbindt de nanodraden met een generator, die elektriciteit opwekt uit de vochtigheid en het vocht in de lucht. Het is nog heel kleinschalig, maar uiteindelijk is het doel om op te schalen naar volledige elektriciteitsproductie.