Verduurzamen is goed voor je portemonnee

Geschreven door Redactie

Wil je niet langer afhankelijk zijn van de schommelende energieprijzen? Je huis verduurzamen is goed voor je portemonnee en je wooncomfort. Daarnaast draag je ook nog eens bij aan een duurzamere leefomgeving doordat je minder CO2 uitstoot. Door de hoge energieprijzen van vandaag verdien je je investering drie keer zo snel terug.

Je huis isoleren: staat met stip op 1 bij het verduurzamen van je woning. Met een goede isolatie van je huis hou je de warmte binnen in de winter en de hitte buiten in de zomer. Zo dalen je energiekosten sterk en stijgt je wooncomfort.

Je cv-installatie vervangen: je huis verbeteren is ook duurzaam verwarmen. Hybride warmtepompen moeten de nieuwe standaard worden voor het verwarmen van woningen. Met zo’n warmtepomp onttrek je warmte aan een omgevingsbron. Ook een biomassaketel kan je woning verbeteren qua duurzaamheid. Bovendien zijn de grondstoffen ook goedkoper dan fossiele brandstoffen als gas en stookolie.

In hernieuwbare energie investeren: naast een warmtepomp zijn er nog andere manieren om gebruik te maken van hernieuwbare energie. De belangrijkste zijn uiteraard zonnepanelen.

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op en hoef je minder elektriciteit van het net te halen. Zo daalt je stroomfactuur aanzienlijk en doe je je duit in het zakje voor het milieu. Bovendien verdien je deze investering in tijden van stijgende stroomprijzen sneller terug dan ooit.

Ventilatiesysteem plaatsen: in een goed geïsoleerde woning is de ventilatie essentieel. Anders is de kwaliteit van de binnenlucht niet optimaal, met schadelijke gevolgen voor je woning en je eigen gezondheid. Zo ben je zeker van verse buitenlucht en een afvoer van vervuilde, vochtige binnenlucht.
Onze Ambassadeurs