"Eerste Kersenbloesemfeest voor herhaling vatbaar"

Geschreven door Redactie

"Het eerste Kersenbloesemfeest in de Almeerse Regenboogbuurt is een succes". Volgens mede-organisator Muriël van der Wal zijn er zaterdag honderden mensen afgekomen op het evenement onder de bloeiende kersenbomen.

De bloesembomen trekken elk jaar veel bekijks. Voor de organisatoren was het een kleine stap om er een traditioneel kersenbloesemfeest van te maken. Japanners vieren met familie en vrienden de komst van de lente onder de bloeiende kersenbomen.

Het eerste Almeerse feest draaide daarom ook om Japan. Zo waren er demonstraties zwaardkunst, kalligraferen en haiku’s maken. Verder konden de bewoners er onder de bomen picknicken. "Het was fantastisch", zegt Van der Wal. "Het was druk, we hadden prachtig weer en het is zeker voor herhaling vatbaar. Volgend jaar doen we het weer!"Onze krant nog niet ontvangen?