Nieuw Land Experience Oostvaardersplassen - Almere

Geschreven door Redactie

Wij van de redactie zijn op uitnodiging mee geweest op tour, namelijk met de Nieuw Land Experience. Met recht een geweldige beleving! Een experience die niet alleen heel erg leuk is om te doen, maar waar je ook nog eens veel van opsteekt. Zo leer je de Oostvaardersplassen van Nationaal Park Nieuw Land op een bijzondere manier kennen en hoor je onder andere leuke verhalen over waterschap en het ontstaan van Flevoland. Als je denkt alles hiervan te weten dan heb je het mis. Zoveel nieuwe feiten, anekdotes en andere bijzonderheden maken deze tour werkelijk heel bijzonder.

Ans en Gerard van MS Waddenzee B.V. hebben deze tour sinds kort toegevoegd in hun rijtje van diverse experience. Zo boek je bij hun een Marker Wadden Experience, een Oostvaardersplassen Lelystad Experience, Werkeiland Polder Experience, een Markermeer Zeil Experience, Flevoland & Schokeiland Experince, een Volendam Experience en een Flevoland Bustour.

Even terug naar het Nieuw Land Experience Oostvaardersplassen – Almere. Zo min mogelijk voorbereid gingen wij vol verwachting dit avontuur aan. Wij wilde het tenslotte volledig beleven en ons vooral laten verrassen. Nou, dat is gelukt! Wij werden opgehaald bij het Leonardo hotel Almere en werden, met nog een groep avonturiers, vervolgens meegenomen met de Nieuw Land Bus naar het Bezoekerscentrum in de Oostvaardersplassen. In de bus werden wij verrast met een VR-beleving. Een virtual reality (VR) bril is een apparaat in de vorm van een bril die door middel van computertechniek een virtuele realiteit biedt aan de drager ervan. Ook dit was een aangename verrassing, deze VR-beleving! Maar we gaan er verder niets over verklappen, je zou het echt zelf moeten ervaren.

Na een korte pauze bij het bezoekerscentrum Oostvaardersplassen werden wij bij het Kotterbos opgewacht door een gids van Staatsbosbeheer die ons tijdens een wandeling alles vertelde over de Oostvaardersplassen en haar natuurlijke bewoners. De wandeling was gewoon heerlijk en vooral informatief. De gids weet je werkelijk alles te vertellen over de natuur en het ontstaan van Flevoland. Bij de Zuidersluis stapten wij op de MS Nieuw Land en daar nam Gerard, onze schipper, ons mee op een vaartocht door het Nationaal Park Nieuw Land. Tijdens deze vaartocht weet Ans nog meer te vertellen over Flevoland en kan je allerlei documenten inzien die zij de afgelopen jaren hebben vergaard. Onze eindstop: de Zuidersluis. Een beleving op zich deze sluis, met zijn hoogteverschil van 5 meter. Wat is Almere toch mooi. Zeker vanaf het water. Wat een geslaagde dag!

Wil jij meer weten of deze beleving eens zelf ervaren? Ga dan naar www.nieuwland-experience.nl voor alle mogelijkheden en boekingen. Doen hoor!





Onze Ambassadeurs