Voordelen van op afstand werken

Geschreven door Redactie

Bredere talentenpools
Als een bedrijf niet gebonden is aan specifieke locaties, heeft het wervingsteams de luxe om getalenteerde professionals van over de hele wereld in dienst te nemen. Hoewel tijdzones moeten worden overwogen om onsamenhangende werkgewoonten te voorkomen, kan een extern personeelsbestand zeer voordelig zijn voor sectoren die hooggekwalificeerd en gespecialiseerd personeel vereisen.


Verbeterde geestelijke gezondheid
82% van de thuiswerkers meldt minder stress in vergelijking met werken in een kantooromgeving.
De mogelijkheid om een ​​gezondere balans tussen werk en privé te vinden en stress te verminderen door in een comfortabele ruimte te werken, kan angst en depressie helpen verlichten.


Minder woon-werkverkeer

Door thuis te werken, hoef je niet langer naar het werk te reizen. Minder woon-werkverkeer verlicht niet alleen de financiële druk op werknemers, verkleint de kans op ziekteverzuim en verbetert de ecologische voetafdruk van je bedrijf, maar het stimuleert ook langere werkuren omdat werknemers reistijd besparen.


Werknemersbehoud

83% van de werknemers zegt dat werken voor een bedrijf dat mogelijkheden biedt om op afstand te werken hen gelukkiger zou maken in hun werk. Het adopteren van werken op afstand kan bedrijven helpen om hun beste talent vast te houden.