Suppen is de sporttrend met funfactor!

Geschreven door Redactie

SUP staat voor Stand Up Paddling en wordt beschouwd als de watersport trend van dit moment. De omgeving en het water om je heen geven je een enorm rustgevend gevoel, en zorgen voor ontspanning voor geest en ziel. Suppen is geschikt voor iedereen ongeacht leeftijd, conditie, gewicht en grootte. Het hele lichaam wordt optimaal getraind. Met het constant balanceren worden al je spieren aangesproken.

Suppen een avontuur op zich

Wat perfect past bij een zomerse dag in de buitenlucht. Suppen is ook zo trendy omdat het een sport voor het hele gezin is. Vooral voor kinderen is deze sport interessant en gemakkelijk te beheersen. Een groot voordeel is ook dat fysieke kracht voldoende is en je geen beroep hoeft te doen op een motor, wat een negatief effect heeft op het milieu.

Omdat je er zowel ontspannen mee op het meer of de rivier kunt zijn, maar ook een effectieve work-out kunt uitvoeren of zelfs racen, is de doelgroep voor het suppen zeer breed.

Om het juiste board voor jou te vinden, moet je nadenken over hoe je het gaat gebruiken, hoe het bij je lichaam past en hoe je wilt dat het in het water ligt. De belangrijkste beslissingspunten zijn de vorm van het bord, het juiste volume en de juiste capaciteit, evenals de juiste lengte, breedte en dikte. Of je kiest voor een stevig of opblaasbaar board hangt grotendeels af van hoe je het gaat vervoeren en hoeveel opslagruimte je hebt. Van daaruit ga je nadenken over de vinnen van een board en eventuele extra’s of accessoires die voor jou werken.

Zittend suppen

Hoewel staand peddelen een trend op zich is, zijn er ontwikkelingen die de sport voor alle doelgroepen nog aantrekkelijker maken. Bijvoorbeeld zittend peddelen, waarbij een verwijderbare stoel op het board is gemonteerd, en met dubbele peddels kan het board als een kajak worden gebruikt. Mensen met rugklachten, worden vaak overweldigd door de fysieke inspanning of kunnen deze simpelweg niet uitvoeren. Maar niet alleen sporters met beperkingen zijn dol op deze vorm van suppen, ook gezinnen of hondenbezitters vallen graag terug op deze variant.

Veel sportliefhebbers nemen ook graag hun hond mee, vooral omdat veel honden van water houden. Houd er echter wel rekening mee dat je je hond alleen meeneemt als je goed kan balanceren. Je hond kan namelijk snel je evenwicht verstoren en zo het board kan laten omslaan.


Onze Ambassadeurs