Almeerse producten vertegenwoordigd in lokale supermarkt

Geschreven door Redactie

Een aantal Almeerse supermarkten presenteren vanaf nu een aantal lokaal geproduceerde producten vertegenwoordigd door het merk ‘’FC Lokaal’’.

De chutney en icetea zijn te koop onder het merk. Flevo Campus is een kennisinstituut en produceert beide producten die ook een eigen display in de winkels hebben waar de lokale producten worden aangeboden.

Gedachten achter dit idee is dat een groot deel van het voedsel dat in de supermarkt ligt, tegenwoordig uit de hele wereld komen. Het leidt ook tot druk op milieu en klimaat. Tegelijkertijd is Flevoland een akkerbouwprovincie bij uitstek waar grote hoeveelheden kwaliteitsproducten worden verbouwd zonder dat dit op het bord van de Almeerse consument belandt.

Beide producten zijn door Almeerders ontwikkeld. De keus voor icetea kwam na een onderzoek wat Almeerders graag drinken. Beide producten delen een heel belangrijk ingrediënt die grootschalig in Almere wordt geproduceerd, namelijk de sopropo die veel op de komkommer lijkt en veel in Zuid- en Zuidoost-Azië wordt gegeten en populair is in Suriname.

Flevocampus wilt de komende tijd hun assortiment uitbreiden met mede bijdrage van de Almeerders zelf.


Onze Ambassadeurs