Bekroonde fotoserie 'The Anatomy of Love’ te zien in Almere

Geschreven door Redactie

Van 24 september tot en met 5 november 2022 staat de Anita Neve Galerie geheel in het teken van de gelauwerde Mexicaanse fotograaf Ana Priscila Rodriquez die exclusief door de galerie vertegenwoordigd wordt. Priscila staat bekend om haar fotografie en mixed media art waar ze ervaringen uit haar persoonlijke leven op heel bijzondere manier vastlegt.

Priscila heeft haar geboortestad Mexico City op jonge leeftijd achter zich gelaten en is naar Nederland geëmigreerd waar ze besloot zich volledig toe te leggen op de kunst. In 2006 studeerde zij af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Sindsdien is haar ster aan het firmament van de kunstfotografie alleen maar gestegen en nu trekt ze internationaal de aandacht met succesvolle exposities in onder meer Nederland, Spanje, Groot-Brittannië en Israël.

Haar passie voor fotografie begon met Priscila’s interesse in oude foto’s waar ze de gelaagdheid van de geschiedenis in zag en de mogelijkheid tot het omzetten in kunstuitingen begon te ontdekken. Geïnspireerd startte zij haar eigen reis waar ze conceptuele zelfportretten fuseerde met dromen en nachtmerries in een eeuwigdurende spanningsboog met contextuele vormen. Het resultaat is feeëriek werk, tot leven gewekt met digitale mixed mediatechnieken. In analogie met haar eigen leven zie je in haar werk Zuid-Amerikaanse invloeden terug die versmelten met de Europese, waardoor haar volstrekt unieke signatuur ontstaat.

Begin 2022 is haar werk ‘Oblivion’ uit de serie ‘The Anatomy of Love’ met goud bekroond in de categorie Fine Art Photography op de European Photography Award. Later in het jaar werd Ana voor deze serie tevens geprezen door de prestigieuze Siena Creative Photo Awards. Ook haar series ‘Limbo’ en ‘Averno’ kregen internationale erkenning door nominatie voor de ‘8th Fine Photography Awards’ en het werk ‘The Weight’ ontving een eervolle vermelding in ‘The Dreams and Imaginings contest’ van Middlebury, Vermont.

Tot en met 5 november zal de Anita Neve Galerie in Almere Haven Priscila’s bekroonde werk presenteren. De opening vindt plaats op 24 september.

Meer informatie op www.anitanevegalerie.nlOnze Ambassadeurs