De Schoor deelt menstruatieproducten uit

Geschreven door Redactie

De buurtcentra van welzijnsorganisatie De Schoor start met uitdelen van gratis menstruatieproducten.

In Nederland heeft 1 op de 10 jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. De Schoor is de samenwerking aangegaan met het Armoedefonds die de producten verstrekt om de meiden en vrouwen met een krappe beurs in Almere te helpen.

“Hygiëne moet geen luxe zijn, maar voor iedereen mogelijk”, aldus woordvoerder Irene Verspeek van het Armoedefonds. Via de uitgiftepunten worden maandverband en tampons, maar ook wasbaar en biologisch maandverband en cups verstrekt aan jonge meiden en vrouwen. Sinds het Armoedefonds is gestart met de actie is er al veel steun gekomen van mensen en organisaties. Vrouwen halen hun toiletkastjes leeg en sturen de producten op die ze niet meer gebruiken, er worden menstruatieproducten gekocht en ingezameld. “Wij zijn enorm blij met deze steun!”, aldus Verspeek.

Het Armoedefonds gaat de komende tijd door met het uitbreiden van het aantal uitgiftepunten. Mensen kunnen de actie ondersteunen door zelf producten in te zamelen en naar het Armoedefonds op te sturen. Meer informatie vind je op www.armoedefonds.nl/menstruatie-armoede.

Alle buurtcentra van De Schoor zijn vanaf 24 oktober een mup (menstruatie-uitgiftepunt). Kijk op www.deschoor.nl waar je wanneer terecht kan.





Onze Ambassadeurs