Gratis planten actie Floriade een groot succes

De planten ophaal actie vond dit weekend plaats in Almere en was wederom een groot succes. Almeerders konden zich online aanmelden om de gratis planten op te halen die op de Floriade hebben gestaan.

Zaterdag en zondag hadden mensen met behulp van een tijdslot de kans om een aantal planten op te halen voor hun tuin of omgeving. Het doel van de actie was om de planten een tweede leven te geven. 

Het oorspronkelijke idee was dat de aangemelde mensen zelf in het Floriade terrein hun planten konden uitgraven om die vervolgens in partijen mee te nemen. Omdat er een grotere opkomst was verwacht door de vele aanmeldingen is er voor gekozen om op verschillende plekken in Almere de planten te verdelen onder de mensen waaronder in Nobelhorst. 

Niet alle planten gaan weg. Veel planten en bomen worden gebruikt voor de toekomstige woonwijk Hortus die in ontwikkeling is op het voormalig Floriade terrein. Ook worden verschillende paviljoens een tweede leven gegeven zoals het paviljoen van Japan in Oosterwold die gaat functioneren als stadslandbouw centrum


Onze Ambassadeurs