Met Hoefdraad als twaalfde man overwintert Almere City FC

Geschreven door Redactie
Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Een last van de schouders: Almere City FC heeft het spook van de KNVB Beker bij de lurven gepakt. De ploeg wint voor het eerst sinds september 2018 weer een bekerwedstrijd en is verzekerd van een plek in het bekertoernooi, wanneer dit in januari wordt hervat. Almere City FC – TOP Oss: 2-0.

De wedstrijd staat in het teken van Hoefdraad. Het veel te vroeg overleden clubicoon waakt deze avond over de selectie: een speciaal shirt, de unieke aanvoerdersband. En dan zijn kinderen die meelopen in de line-up en de aftrap verzorgen. Met de Hoefdraad-familie als twaalfde man kan het deze avond niet mis gaan.

Wanneer minuut 17 op de klok verschijnt, klinkt er applaus van de tribunes. Niet voor een magistrale actie of een wonderbaar doelpunt. Scheidsrechter Higler doet het enige juiste, fluit voor een lichte overtreding en wacht een minuut lang alvorens de vrije trap mag worden genomen. In de tussentijd weet iedereen: we klappen voor Jergé, we klappen om zijn rugnummer 17 dat hier en in vijandige stadions 153 keren over de velden danste.

Het lijkt alsof de twee ploegen tot die tijd met hun hoofd ergens anders zijn. Dat ze op de klok letten om de minuut niet ongezien voorbij te laten gaan. Maar na de spelhervatting is er duidelijk een ander Almere City FC te zien. Vijf kansen rijgt de ploeg aaneen in de minuut na de klapminuut. Drie ballen worden gesmoord door Ossenaren. En in nagenoeg dezelfde minuut moet keeper Thijs Jansen gestrekt om een kopbal van Thomas Poll te keren. Het gevaar wijkt pas nadat de bal van de lijn wordt gehaald na een kolderieke botsing tussen Jansen en één van zijn verdedigers.

Na die Ally aandrang gaat de storm even liggen. Het publiek veert nog wel op bij een vrije trap van Anthony Limbombe, maar ook hier staat keeper Jansen zijn mannetje. Die patstelling houdt aan tot de 64ste minuut, wanneer Thomas Poll in de smiezen krijgt dat er weer gestemd moet worden voor de De 4 Linden Makelaardij Man of the Match Verkiezing. Net op de het moment dat de poll wordt gepushed in de CLOSE-app, drukt Poll af op een afvallende bal. De kogel raakt wat knieën en de vuist van Jansen, maar verdwijnt wel in het netje.

Het hek is hiermee van de dam. Vijf minuten later verdubbelt Lance Duijvestijn de score door bij de tweede paal de bal binnen te prikken. De voorzet is op maat van Pascu. Strak en laag, precies waar de nummer 10 op rekent. Iedereen in het Almeerse gaat er dan maar vanuit dat de 3-0 ook valt. De laatste vijf thuisduels tegen de Brabanders eindigden immers altijd met die eindstand. Dit keer blijft TOP Oss eenzelfde lot bespaart, alhoewel met hangen en wurgen.

Symbolisch genoeg mag Tim Receveur de laatste tien minuten van het duel opdraven en de aanvoerdersband met de gelijkenis van zijn oude teamgenoot aan de linkerbovenarm dragen. Dichtbij het hart, waar Hoefdraad voor iedereen bij Almere City FC voor altijd verblijft.

Aanstaande vrijdag speelt Almere City FC een uitwedstrijd in de competitie tegen Willem II, waar voormalig technisch manager Teun Jacobs tegenwoordig de scepter zwaait. Kaarten zijn hier verkrijgbaar. Aan het einde van de werkweek horen we vervolgens wie de nieuwe tegenstander in de volgende ronde van de beker wordt.
Onze Ambassadeurs