Is biologisch voedsel gezonder?

Geschreven door Redactie

Biologisch eten staat er om bekend dat bij de productie rekening wordt gehouden met milieu en dieren welzijn. Maar is biologisch eten ook gezonder dan niet biologisch?

Over het algemeen is het niet zo dat biologisch voedsel gezonder is dan ander niet biologisch voedsel. Uit onderzoek blijkt wel dat biologische producten in het algemeen minder resten van bestrijdingsmiddelen bevatten en soms minder nitraat dan niet biologisch voedsel. 

Samenstelling

In sommige biologische producten is aangetoond dat er hogere gehaltes vitamine C, mineralen en bioactieve stoffen aanwezen zijn. Ook kan de vetzuursamenstelling van melk ander zijn. Het bevat meer meervoudig onverzadigde vetzuren, beta-caroteen en vitamine E. Dit geldt voor alle koeien met een weidegang. Het is alleen niet aan te geven hoe groot de verschillen tussen biologisch en niet biologische producten zijn. De verschillen tussen biologische producten zijn groot en hangt ook af van seizoen, regio en gebruikte rassen. 

Dus het eten van biologische producten betekent niet dat het ook gelijk gezonder is. Wie met het voedingspatroon wilt rekening houden met het klimaat is biologisch wel de perfecte uitkomst. Zo draag je met jouw voedselpatroon mij aan een beter klimaat en natuur.

Onze Ambassadeurs