Eerste Rap en Roer Award voor jongerentheatergroep

Geschreven door Redactie

Met het project ‘In Rap en Roer’ heeft de Flevolandse jongerentheatergroep SubSub een performance met het Nederlands Gebarenkoor ontwikkeld die onlangs werd opgevoerd in De Voetnoot. Het koor, bestaande uit dove, plotsdove en slechthorende leden, heeft samen met de jongeren van SubSub een lijflied geschreven. SubSub-regisseur Esther Bolte ontving hiervoor de eerste Rap en Roer Award.

Rap en Roer Award

Zo’n vier maanden lang hebben de leden van het koor geoefend om elk woord uit de tekst in gebaar uit te drukken. Dit lijflied nam SubSub op in de Buntstudio’s in Utrecht als oefentrack. Daarna voegde regisseur Esther Bolte er dans en beweging aan toe waardoor het echt een theaterperformance werd. Het is de bedoeling om de Rap en Roer Award ieder seizoen uit te reiken aan professionals die zich op een bijzondere manier achter de schermen hebben ingezet voor kwetsbare makers.

Stichting Innercircle

In Rap en Roer is een project van Stichting Innercircle. Het is een ontwikkelingsplek voor makers in allerlei disciplines die niet in het gangbare passen. Zij bieden een podium aan talentvolle deelnemers die dat zelf op eigen kracht nog niet aankunnen. Provincie Flevoland steunt de jongerentheatergroep SubSub die dit project vormgegeven hebben.Onze Ambassadeurs