Vier Dia de los Muertos in De Nieuwe Bibliotheek

Geschreven door Redactie

Op zaterdag 29 oktober vieren we Dia de los Muertos in bibliotheek Stad. De Dag van de Doden is een nationale feestdag die heel uitbundig wordt gevierd in Latijns-Amerika.

Het is de dag waarop de doden worden geëerd. Dan worden de graven gepoetst, vinden er optochten plaats en wordt er gegeten en gedronken. De gedachte is dat de doden niet zouden willen dat de nabestaanden rouwen en verdrietig zijn, en dat het leven van de doden gevierd moet worden. In bibliotheek Stad worden verschillende workshops georganiseerd speciaal rondom Dia de los Muertos.

Workshop Altaar versieren op 22 oktober

Op 22 oktober wordt er een altaar opgebouwd in De Nieuwe Bibliotheek in Stad, ter voorbereiding voor het feest op 29 oktober. Tijdens deze workshop worden er decoraties gemaakt waarmee we het altaar gaan versieren; vlaggetjes en bloemen. De bloemen op het altaar zijn een symbool van het feest vanwege hun kleuren en aromatische sporen. Ze versieren en begeuren de plaats tijdens het verblijf van de ziel, die blij zal vertrekken. Tijd: 14.00-15.30 uur. Kosten: 2,00 euro.

Dia de los Muertos op 29 oktober

Tijdens de speciale dag op 29 oktober kunnen kinderen verschillende workshops volgen. Zo kun je een Dia de los Muertos schilderij maken, koek decoreren, een workshop ketting maken van koud porseleinen skulls, een Catrina-pop maken van koud porselein, een vlieger met een boodschap maken en je gezicht laten schminken. Er is muziek en lekkers. Op 30 oktober draaien we nog de film Coco in ons Filmhuis.

Alle informatie, tijden en prijzen zijn terug te vinden op de website: https://www.denieuwebibliotheek.nl/activiteiten

Onze Ambassadeurs