Geniet van de schoonheid van het donker

Geschreven door Redactie

Op zaterdag 29 oktober 2022 kan je tijdens Nacht van de Nacht de schoonheid van het donker bewonderen bij Stad en Natuur.

In het donker zien we niet goed, daarom gebruiken we onze andere zintuigen tijdens deze nacht. Wat kan jij allemaal horen, voelen, ruiken en beleven in een donker bos?

Stichting Sterrenwacht Almere

Sterrenwacht Almere geeft interessante lezingen voor iedereen over de sterren en planeten met een sterrenpraatje. Binnen een half uur leer je veel over het heelal met beeldmaterialen en interessante verhalen. De sterrenpraatjes starten om 19:00, 19:30, 20:00 en 20:30 uur in en rond het gebouw van Stad & Natuur.

Kijk naar de sterren.

Sterrenwacht Almere heeft buiten een paar telescopen opgesteld. Zo kan iedereen bij helder weer de pracht van de sterren ontdekken. De telescoop en materialen staan bij slecht weer binnen en je kunt alles horen over hoe de telescoop werkt. Je
hoeft hiervoor geen tickets te reserveren.

Gloeiende show van Mad Science

Hoe werkt glow-in-the-dark en hoe leg je je eigen schaduw vast? Je vindt het op de Glow Show! De lichtgevende show begint om 19:30 uur en 20:15 uur op de overdekte tribune, buiten bij het Pannenkoekenrestaurant aan het Kemphaanpad 8. De aanbevolen leeftijd is ongeveer 7 jaar.

Vleermuizenlezing

In deze lezing voor jong en oud laten stadsecologen Ton Eggen-
huizen en Natalja van Elst je kennismaken met dit bijzondere dier. De lezingen beginnen om 19.00 en 19.30 uur boven bij de Pannekoekenrestaurant aan de Kemphaanpad.

Vleermuizentour

Ontdek alles over vleermuizen tijdens deze spannende tour voor het hele gezin. Durf jij? De rondleiding start om 19:30 uur en om 20:30 uur bij Pannenkoekenrestaurant de Kemphaan.

Het Nacht van de nacht lied

Singer-songwriter Daniel van der Zee zingt een speciaal Nacht van de Nachtlied vanuit de uitkijktoren. Kom je ook luisteren?
Locatie: Labyrint in het middengebied van Kemphaan

Eten en drinken

Voor de lekkerste hapjes en warme dranken kun je terecht bij de
kraam van Pannenkoekenrestaurant de Kemphaan.

Op www.stadennatuur.nl/nachtvandenacht vind je een overzicht van de
activiteiten op alle locaties. Het belooft een hele leuke nacht te worden!

Onze Ambassadeurs