Almeers telematicabedrijf GPS-Buddy genomineerd voor “Onderneming van het jaar 2023”

Geschreven door Redactie

GPS-Buddy is genomineerd voor de titel “Onderneming van het jaar 2023”. Oscar Van der Spruit, COO van het bedrijf waarvan 80% van de medewerkers afkomstig is uit Almere, is trots op de nominatie. “Als pionier in Fleet- en Assetmanagement bieden wij niet alleen klanten uit Almere, maar uit heel Europa inzicht in alle data uit voertuigen en andere bewegende assets. Geweldig om te zien dat we voor onze innovatieve kracht én bijdrage aan het economische klimaat in Almere met deze nominatie worden erkend.”

Innovatie in monitoren en plannen van voertuigen en materieel

GPS-Buddy huist al 15 jaar in Almere en ontwikkelt hier volop nieuwe innovatieve applicaties die alle belangrijke data van voertuigen en groot- en klein materieel binnen onder meer de sector bouw, infra en installatietechniek samenbrengt op één plek.

Met de hard- en software worden niet alleen voertuigen gevolgd; klanten krijgen ook inzicht in rijgedrag, brandstofverbruik en werktijden. Bedrijven kunnen zo beter plannen en communiceren. Dit vergemakkelijkt de bedrijfsprocessen binnen die sectoren en zo kan de CO2 uitstoot beter beheerst worden.

“Met onze nieuwe Asset Management-oplossing zorgen we bijvoorbeeld dat bedrijven hun waardevolle materieel eenvoudig kunnen lokaliseren en monitoren. Hierdoor reduceren zij onnodige ritten en het verlies- en de aanschaf van nieuw materieel. Ook zijn ze hierdoor op tijd met onderhoud.”

Een warm hart voor Almere

“Onze medewerkers zijn de drijfveer achter deze innovaties en geven perfect vorm aan het geheel”, benadrukt Van der Spruit. Wegens groei van de organisatie is een nieuw kantoor betrokken en is GPS-Buddy gewoon in Almere gebleven. “We hebben echt iets met Almere en dat zal altijd zo blijven.”, vertelt een tevreden Oscar.

Onderscheidend karakter in lokale- en maatschappelijke betrokkenheid

Ieder jaar sponsort GPS-Buddy de sportieve ‘Challenge van Almere’ door onder meer voertuigen te faciliteren en medici- en beveiligingsmedewerkers te ontlasten met slimme assettrackers. Deze trackers volgen hen op de voet, waardoor er ad hoc kan worden gereageerd op noodsituaties. Deze oplossing biedt de hardwerkende groep overzicht, rust en gemak tijdens hun werk.

De hechte band met Almere en haar inwoners komt eveneens mooi naar voren uit de terugkerende samenwerking met de hogeschool van Almere. GPS-Buddy helpt enthousiaste studenten met hun afstudeeropdrachten en faciliteert aansluitende stageplekken.

Duurzaam ondernemen

Daarnaast spreekt Van der Spruit vol passie over duurzaam ondernemerschap: “Ondernemen met het oog op mens en milieu is iets wat wij in hart en nieren bij ons dragen. Wij zetten ons onder meer in door klanten te stimuleren om groen te rijden en faciliteren bijvoorbeeld elektrische auto’s voor monteurs. Daarnaast voorzien wij ons nieuwe pand van zonnepanelen”.

Onze Ambassadeurs