Regels naleven voor sommigen moeilijk

Geschreven door Redactie

Ondanks het NL-Alert van de Rijksoverheid zondagochtend om zo min mogelijk naar buiten te gaan is het overal toch drukker dan normaal.

Bij het tuincentrum en bij de bouwmarkt lopen ook gezinnen naar binnen.

Een oudere man heeft tomatenplantjes gekocht bij Intratuin. Hij heeft zijn dochtertje aan de hand, terwijl toch streng is afgeraden om kinderen mee te nemen. "Ja, maar de andere kinderen zijn thuis", haast hij zich te zeggen. Anderen komen met het hele gezin. Enkele duiken weg voor de camera of willen niet gefilmd worden. 

Bij Praxis letten ze erop dat in de winkel niet meer dan honderd mensen aanwezig zijn. Als ze de indruk hebben dat het te vol is, worden klanten tegengehouden. Dat gezinnen gezellig komen winkelen, daar kan Yvonne Nieuwkerk van de Praxis niets tegen ondernemen. "Mensen zijn een beetje eigenwijs", zegt ze. "Sommigen zien het nog steeds als een uitje."

'Ik ben niet bang hoor'

De kassa's van de bouwmarkt zijn om en om dicht, waardoor personeel en winkeliers niet pal naast elkaar in de rij staan. Verder staan er bordjes in de winkels met de tekst om twee meter afstand te houden. De kassa's zijn afgeschermd om mogelijke besmetting te voorkomen. "Ik ben niet bang hoor", zegt een man die met zijn zwager is gaan shoppen. "Ja er gaan mensen dood, dat is een clean-up. De wereld wordt schoongeveegd."

Onze Ambassadeurs