Kerststallen route in Almere Buiten

Geschreven door Redactie

De stichting Regenboogbuurt heeft weer een leuke Kerststallenroute georganiseerd in Almere Buiten. Je kunt mooie en creatieve kerststallen in en rond de Regenboogbuurt bewonderen.

Op de Facebookpagina van Kerststallenroute Almere worden er allemaal leuke tips en tricks gedeeld voor de bewoners die met een eigen kerststal deel uit willen maken van de kerststallenroute. De kerststallen zijn te bewonderen vanaf de straten.

Binnenshuis kerststal maken

Wil je zelf een kerststal maken voor binnen in je huis? Dat kan eenvoudig met een mandarijnkistje. Beschilder als eerste het kistje met witte verf en laat het goed drogen. Bedek vervolgens de bodem van het kistje met donkerblauwpapier. Je kunt daarna sterretjes tekenen op geel/goud papier en uitknippen en plakken op de donkerblauwe achtergrond. Knip van lichtgroen papier bosjes en struikjes uit en plak dit onderaan op het blauwe papier. Nu is het tijd voor de poppetjes. Je kunt deze kant en klaar kopen of ook zelf knutselen. Je hebt de volgende poppetjes nodig: moeder Maria, Jozef, kindje Jezus, het schaapje en de ezel. Zet nu al je figuurtjes in het kerststalletje en geef het een mooi plekje in je huis. Je kunt de poppetjes tekenen op papier, inkleuren, uitknippen en plakken op bijvoorbeeld een stukje wc-rol zodat ze recht staan.

Onze Ambassadeurs