Parkhuys Almere stopt met eigen bijdrage voor activiteiten

Geschreven door Redactie

Foto: Parkhuys Almere

Vanaf 1 januari 2023 vraagt Parkhuys Almere geen eigen bijdrage meer aan gasten voor deelname aan hun activiteiten.

Extra sponsoring door de “Vrienden van het Parkhuys” maakt het mogelijk om de activiteiten in het vervolg gratis aan te bieden. Het Parkhuys verwacht hiermee nog meer gasten te kunnen verwelkomen.  

Gratis activiteiten

“De afgelopen jaren werd er een kleine bijdrage van 5 euro gevraagd voor de deelname aan een activiteit van het Parkhuys. Samen met onze sponsoren, verenigd in de “Vrienden van het Parkhuys”, hebben wij een alternatieve financiering gevonden voor onze activiteiten. Door hun steun krijgen we financieel ruimte zodat wij onze activiteiten in 2023 gratis kunnen aanbieden voor onze gasten. Hierdoor is deelname aan onze activiteiten nog toegankelijker geworden en een mogelijke drempel om ons centrum te bezoeken, komen te vervallen” aldus Ruud de Jonge, coördinator Parkhuys Almere.  

Centrum voor leven met en na kanker

Parkhuys Almere is een centrum waar mensen die direct en indirect leven met en na kanker, zonder afspraak of verwijsbrief, terechtkunnen voor informele zorg.

“Onze gasten ervaren regelmatig dat de relaties met naasten veranderen na een diagnose en voelen zich eenzaam omdat zij niet volledig begrepen worden of (h)erkenning krijgen vanuit hun directe omgeving” vult de Jonge aan. De getrainde vrijwilligers staan in het centrum klaar om gasten persoonlijk te verwelkomen.

Ruud: “Zij helpen onze gasten om binnen ons gevarieerde programma datgene te vinden waar ze behoefte aan hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden voor 1-op-1 of groepsgesprekken, sportieve groepen en creatieve therapeutische activiteiten zoals The Heart Ritual gericht op verwerking en acceptatie van wat iemand is overkomen”.


Onze Ambassadeurs