SoulZouk training in Almere Poort

Geschreven door Redactie

Op vrijdag 13 januari 2023 kan je meedoen aan een SoulZouk training in Almere Poort bij het Buurtcentrum De Ruimte van 20:00 uur tot 22:00 uur. 

Brazilian Zouk is een Latijns-Amerikaanse dans die begin jaren negentig in Brazilië is ontstaan. SoulZouk is een lesmethode ontwikkeld in Rio de Janeiro. De belangrijkste kenmerken zijn gericht op de verbinding tussen de dansers, het comfort en plezier voor de volger. Het gebruikt biomechanica en het leiden van het lichaam als de belangrijkste bron van communicatie tussen leider en volger. De manier van dansen van SoulZouk is erg populair in Brazilië, omdat leiders die op deze manier zijn opgeleid bekend staan als zeer zachte en precieze leiders. SoulZouk-volgers staan bekend als zeer stabiel en evenwichtig, voeren bewegingen op een veilige manier uit, voeren nauwkeurige isolaties uit, zijn veelzijdig om te dansen met leiders die alle Zouk-stijlen dansen en kunnen veel meer van de dans genieten. Bij het dansen van SoulZouk richt je je niet op de precisie van de uitvoering van bekende bewegingen en combinaties, maar in plaats daarvan beheers je het leiden en volgen plus vier je de ‘mooie chaos’ van sociaal dansen en alles wat het met zich meebrengt: verbinding, creativiteit, muzikaliteit, plezier, inspiratie, interpretatie en nog veel meer.

Lees meer over het evenement op: facebook.com/events/820768835845560Onze Ambassadeurs