Kunst ‘en Route’ in Almere

Geschreven door Redactie

De Seizoensacademie in Almere start eind januari een avontuurlijk programma: een bijzondere busreis met elke vrijdag een nieuw avontuur.

Gedurende acht weken bieden wij een uniek programma en ga je met ons op zoek naar de uitersten in de kunstwereld.  

Samen onderweg 

Er is ruimte voor 24 deelnemers die zich twee maanden lang gaan verdiepen en verrijken op het boeiende gebied van de kunsten. In deze groep maak je ook jouw persoonlijke reis.
Onder leiding van jullie vaste docenten, beeldend kunstenaars Lenny Schröder en Mira Ticheler, doe je een verkennend onderzoek naar de uitersten in de kunstwereld. We bezoeken musea, gaan op werkbezoek bij ateliers van uiteenlopende kunstenaars uit de Flevopolder; en maken een trip langs landschapskunstwerken. Het maakproces van de opdrachten komt voort uit de beleving. 


Elke vrijdag een nieuw avontuur 

We starten op vrijdag 27 januari met een bezoek aan de zintuiglijke tentoonstelling van Giuseppe Penone in Museum Voorlinden in Wassenaar. Penone laat je op een verrassende manier kijken naar de natuur om ons heen.
Vanaf station Poort gaan we wekelijks ‘en route’ door de omliggende provincies voor een heel divers programma rondom thema’s als de natuur, verbeelding, stapelen en stilte. In de bus zullen regelmatig gastkunstenaars vertellen over
hun eigen invalshoeken en kijk op kunst en bepalen welke plekken we die dag bezoeken. Gastdocenten die hebben toegezegd zijn o.a. kunstenaars Ninette Koning, Rob van den Broek, Ingrid Slaa, architect Gert-Jan de Jong en Marzieh Reyhani van het Klankenatelier. 


Kosten  

De Seizoensacademie kan het programma Kunst ‘en Route’ aanbieden voor 550,00 euro per persoon. Met dank aan het Lang Leve Kunst Fonds kunnen wij het programma aan deelnemers van 65 jaar en ouder tegen een gereduceerd tarief van 450,00 euro aanbieden.


Meld je aan 

Aanmelden je aan voor 20 januari 2023 aan bij Lenny Schröder of Mira Ticheler via seizoensacademie@gmail.com, dan ontvang je het aanmeldformulier om je inschrijving definitief te maken. Liever even bellen? Neem gerust contact op met Lenny (06 14426288) of Mira (06 48171128) voor meer informatie.


Onze Ambassadeurs