Ons Almere meditatie Challenge - dag 1

Geschreven door Redactie

Gisteren was dag één van de 7 dagen Meditatie Challenge met Michael Pilarczyk en Gezondheidsnet. Om goed voorbereid van start te gaan hebben wij even wat informatie voor je op een rij gezet.

Mediteren komt van meditatio (Latijns) wat vertaalt wordt als 'overdenken'. Je kunt meditatie gebruiken om te ontspannen, jezelf van binnen beter te leren kennen of je te focussen.

Hoe begonnen wij aan dag 1?

We begonnen met het plaatsnemen in een stille ruimte, hiervoor gebruikten wij een kleine huiskamer die wij op kantoor hebben. We zetten een wekker op 15 minuten zodat we ons daar niet meer mee bezig hoeven te houden. Het is belangrijk om een prettige houding aan te nemen. Als je gaat zitten dan zorg je dat je je ruggengraat goed recht houdt waarbij je hoofd in lijn is met je rug. Dan ga je je concentreren op je ademhaling, adem rustig en en weer uit. Soms raakten we afgeleid, maar dat geeft niets. Pak gewoon je ademhaling weer op en ga rustig verder. De kracht van meditatie is dat je nergens aan denkt, dit schijnt een kwestie van training te zijn.

Gedachten schieten alle kanten op!

Onze gedachten buitelden over elkaar heen in ons hoofd. We laten ons echter niet ontmoedigen, de kunst van meditatie is om gedachten te laten komen en weer te laten gaan. Gewoon blijven concentreren op de ademhaling en de gedachte gaat inderdaad weer weg. Grappig! Na een tijdje werd het wat rustiger in ons hoofd.

Nieuwe energie

We schrokken een beetje van onze wekker die afging en we vragen ons af of we dit morgen weer op deze manier gaan doen. Echter hadden we wel het gevoel dat we veel nieuwe energie hadden opgedaan. De rest van de dag eigenlijk bijna vanzelf en het voelde erg goed om deze korte 'break' te hebben gehouden.

De eerste stappen in de Meditatie Challenge zijn gezet, we hebben stiekem al zin in morgen om te bekijken hoe we het dan weer gaan ervaren!

Onze Ambassadeurs