Gemeente Almere verzuimt duobakken op te halen

Geschreven door Redactie

Gemeente Almere heeft besloten om gefaseerd de duobakken om te ruilen voor monobakken.

De gemeenteraad heeft hiertoe besloten omdat het huidige wagenpark verouderd is en het onderhoud de Gemeente te veel geld kost. In enkele wijken, zoals Kruidenwijk, zijn de containers eind vorig jaar al omgewisseld. Niet iedereen heeft de laatste lediging meegekregen of gehaald door bijvoorbeeld afwezigheid. Er staan nog altijd meerdere groene duobakken op straat te wachten die de Gemeente verzuimt te legen en op te halen. 


Rode kaart 

Zo staat er in de Pampagrasstraat sinds eind december al een volle duobak op straat. “De eigenaar van de bak is niet te traceren omdat er geen adresgegevens of barcode op de container staat. Waardoor het terugbrengen naar de eigenaar niet mogelijk is”, aldus Shanna Hillebrand. “De ophaalploeg heeft in de tussentijd wel een rode kaart aan de bak gehangen, maar dat is het dan ook”, vult Hillebrand aan.


Geen gehoor 

Er is vanuit de straat door diverse bewoners meermaals contact gezocht met de gemeente om de container alsnog op te laten halen. Hillebrand: “Mijn buren hebben diverse malen via het centrale nummer contact opgenomen met de gemeente. Ikzelf heb diverse malen rechtstreeks telefonisch contact gehad met een contactpersoon op het stadhuis. Tevergeefs.” De container in de Pampagrasstraat is niet de enige uitzondering.“ Zo staan er in de directe omgeving diverse groene duobakken al weken op de openbare weg. Ondanks herhaaldelijke beloftes vanuit het stadhuis om de containers op te halen, is er nog altijd niets gebeurd.


Onze Ambassadeurs