Raya and the Last Dragon” spreekt over eenheid en het juiste doen

Geschreven door Redactie

Als er niets anders is, zal Disney altijd leveren als het gaat om krachtige citaten die kijkers kunnen inspireren en ook wijsheid bieden. "Raya and the Last Dragon" was geen uitzondering. Deze film zat vol citaten die wijsheid en hoop gaven en de harten van kijkers raakten.

"Je kijkt naar de wereld en je ziet dat mensen onze verschillen gebruiken als een manier om te verdelen in plaats van om samen te komen om het te omarmen", zegt Osnat Shurer, de producent van de film.

We oordelen vaak over anderen die anders zijn dan wij; we proberen niet hun cultuur, hun overtuigingen, enzovoort. te begrijpen. In plaats daarvan laten we onze onwetendheid en kortzichtigheid toe om verdeeldheid te creëren tussen onszelf en anderen.

De boodschap in "Raya and the Last Dragon" is dat het oké is om verschillen te hebben. We kunnen nog steeds in vrede en harmonie leven met degenen die niet hetzelfde zijn als wij; we hoeven niet van elkaar geïsoleerd te zijn.

De andere hoofdboodschap in "Raya and the Last Dragon" is dat het nooit te laat is om het juiste te doen. Je kunt worden ingewisseld, zelfs als je eerder iets verkeerd hebt gedaan.

"Het gaat niet alleen om een ​​magisch wezen... het gaat erom dat je het juiste doet - ook al verlies je alles", zegt Adele Kim, de scenarioschrijver van de film. "Je verliest mensen en dingen die je dierbaar zijn, mensen verraden je, je bent in de steek gelaten, je bent in elkaar geslagen, maar (Raya) staat op, ze reikt uit... en dat is voor ons een held."


Onze Ambassadeurs