Open dag dialyselocatie Flevoziekenhuis in Lelystad

Geschreven door Redactie

Zaterdag 11 maart organiseert het Flevoziekenhuis een open dag op de dialyselocatie in Lelystad-Haven vanwege World Kidney Day.

Tijdens deze open dag kunnen bezoekers hun bloeddruk, bloedsuiker en urine laten controleren. De open dag vindt plaats op onze dialyselocatie aan de Binnendijk 27-29 tussen 12.00 en 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Dichtbij en deskundig

Vorig jaar opende het Flevoziekenhuis twee nieuwe dialyselocaties in Lelystad voor mensen met nierproblemen. Patiënten kunnen op deze unieke locaties terecht voor alle nierziekten, dialysebehandeling, pre-dialysezorg en thuisdialyse.

“De locaties zijn uniek, omdat we als een van de weinige ziekenhuizen in Nederland op deze manier nierzorg bieden: dichtbij en in een huiselijke omgeving. Ons streven is dat patiënten zo veel mogelijk hun eigen leven kunnen blijven leiden. Samen met de patiënt vormen we echt een team. Bovendien hebben we geen wachttijden.” aldus nefroloog-internist Arnold Boonstra.

Persoonlijk en vertrouwd

Omdat de locaties in Lelystad-Centrum en Lelystad-Haven kleinschalig zijn, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Het contact tussen onze patiënten en zorgverleners is vaak hecht vanwege de intensieve zorg.

Zorg met aandacht

Ingrid dialyseert sinds 2019 meerdere keren per week. “Ik heb er bewust voor gekozen om niet thuis te dialyseren. Ik vind het belangrijk dat mijn huis mijn thuis blijft. In het dialysecentrum kan ik een praatje maken met andere patiënten en met de verpleegkundigen. Ik laat me graag een beetje vertroetelen.”

World Kidney Day

Elk jaar op de 2e donderdag in maart is het World Kidney Day (WKD). Deze internationale dag is bedoeld om mensen bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl en gezonde voeding om nierschade te voorkomen.

Kijk voor meer informatie over de open dag op www.flevoziekenhuis.nl/open-dag.

Onze Ambassadeurs