Rik Hartig wint clubcompetitie het Mahjong genootschap

Geschreven door Redactie

Rik Hartig is na een bloedstollende finale van de clubcompetitie van Het Mahjong Genootschap uit Almere op 29 december jl. tot glorieuze winnaar gekroond.

Oprichtster Anita Neve eindigde als tweede en beet in het stof toen zij met slechts twee punten verschil Rik voor zich moest dulden. Na twee Covid-jaren zonder competitie kon er eindelijk weer een eindejaarstoernooi georganiseerd worden en kon de begeerde trofee wederom worden uitgereikt. Rik ontving het bijzondere exemplaar uit handen van Anita Neve. Het komende jaar mag hij zich 'Bewaarder van de Wisseltrofee' noemen. 

Plaatselijk leerbewerker en circulair kunstenaar Jim van der Wardt , bekend van het Circuloco paviljoen op de Floriade, verzorgde de nieuwe graveringen op op de originele en eveneens gepatineerde lederen naamplaatjes op voor- en achterzijde van de trofee, die gemaakt werd door kunstenares Catharina Lissner. Zij heeft de trofee tot iets speciaals gemaakt toen zij de edele Oostenwind, vaak gebruikt als het kenmerkende symbool van het Mahjongspel, als uitgangspunt nam en deze in een prachtige robuuste vormgeving van gepatineerd steengoed uitvoerde. Het geheel is gemonteerd op een sokkel van Douglas hout. 

Het Mahjong Genootschap, dat in oktober jl. haar eerste lustrum vierde, komt iedere maandag bijeen om het spannende en in China zo enorm populaire gezelschapsspel te spelen. Geïnteresseerd om lid te worden? Er is nog plaats voor enthousiaste nieuwe leden. Meer informatie is te vinden op de website: http://anitaneve.wixsite.com/genootschapOnze Ambassadeurs