Drie prijswinnende films van IDFA 2022 in De Nieuwe Bibliotheek

Geschreven door Redactie

Op zondag 22 januari zijn drie prijswinnende films van IDFA 2022 in een marathonvertoning te zien in De Nieuwe Bibliotheek: de Best of IDFA on Tour 2023.  


De drie films zijn door de jury’s van IDFA 2022 bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken.

Van 11.00 tot 17.00 uur worden de drie films achter elkaar getoond. Het gaat om de films Apolonia, Apolonia, Journey Through Our World en Paradise. Combi-tickets zijn te koop op de website en aan de balie van De Nieuwe Bibliotheek.  


Apolonia, Apolonia 

Apolonia, Apolonia portretteert de kunstenaar als jonge vrouw. Apolonia is getalenteerd, maar is dat genoeg om door te breken in de kunstwereld? Een indrukwekkende film die dertien jaar bestrijkt uit een allesbehalve doorsnee leven. Winnaar van de IDFA Award for Best Film in de International Competition.


Journey Through Our World 

Journey Through Our World laat het eerste coronajaar door de ogen van documentaire-veteranen Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster zien, die liefdevol de camera richten op hun gekrompen wereld. Hun kalme verslag vangt het wonderlijke van deze unieke historische periode. Winnaar van de IDFA Award for Best Editing in de International Competition en van de IDFA Award for Best Dutch Film.


Paradise 

Een hittegolf in Siberië leidt tot enorme bosbranden. Dorpsbewoners slaan de handen ineen om het vuur te bedwingen, door hen De Draak genoemd. Paradise is een visueel sterke film over het inferno dat klimaatverandering kan veroorzaken. Winnaar van de IDFA Award for Best Cinematography in de International Competition.


Onze Ambassadeurs