Nationale Voorleesdagen in De Nieuwe Bibliotheek

Geschreven door Redactie

Voorlezen maakt je leuker. Daarom zijn van 25 januari tot en met 5 februari de Nationale Voorleesdagen, speciaal voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar.

Er zijn dan allerlei leuke activiteiten in De Nieuwe Bibliotheek. De meeste activiteiten zijn gratis.  


Voorleesfeestjes 

Op 25 januari starten de Nationale Voorleesdagen met het Voorleesontbijt. Er zijn op de dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag Voorleesfeestjes. Er wordt dan voorgelezen uit het Prentenboek van 2023: Maximiliaan Modderman geeft een feestje! Na het voorlezen kunnen de kinderen zelf taartjes knutselen.


Kindervoorstellingen  

De kindervoorstelling Loet viert feest komt langs in elke vestiging. In deze feestelijke voorstelling organiseert Loet samen met hulp van alle kinderen een verrassingsfeestje voor haar hond Mango. Op zondag 5 februari is in Stad de voorstelling Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Een knotsgekke voorstelling waarin het publiek actief wordt uitgedaagd hun fantasie te gebruiken.


Voorleesrobot Robin leest voor in Arabisch, Turks en Pools 

Speciaal voor kinderen die thuis een andere taal spreken, komt Robin de Robot op zaterdag 4 februari voorlezen in het Arabisch, Turks en Pools. Na het voorlezen krijgen de kinderen een klein boekje van Maximiliaan Modderman geeft een feestje in Turks, Arabisch of Pools en een vingerpoppetje van Maximiliaan Modderman.


Meer informatie over het programma van de Nationale Voorleesdagen is te vinden op de website van De Nieuwe Bibliotheek.  


Onze Ambassadeurs