Vrijwillige vuurwerkvrije zones geen succes

Geschreven door Redactie

Het experiment met vrijwillige vuurwerkvrije zones in Almere was geen succes. Dat blijkt uit de evaluatie van de gemeente Almere, omdat de meeste initiatiefnemers zeggen dat ze ontevreden zijn.

Tijdens de jaarwisseling waren in de stad zeven gebieden aangewezen waar tussen 18.00 uur en 02.00 uur geen vuurwerk mocht worden afgestoken. De meeste initiatiefnemers zeggen dat de borden in de straat verwijderd of kapot gemaakt zijn. Bovendien bleek er toch onvoldoende draagvlak in de buurt te zijn. Eén initiatiefnemer was na afloop wel tevreden over het experiment en geeft aan dat er minder vuurwerkoverlast was.

De gemeente bekijkt of het experiment met de vrijwillige vuurwerk zones verbeterd kan worden. Bovendien praat de Almeerse politiek nog voor de zomer over het wel of niet instellen van verplichte vuurwerkvrije zones rond kinderboerderijen of verzorgingshuizen.

Onze Ambassadeurs