Ontdek jouw warmtelekje. Doe een warmtescan!

Geschreven door Redactie

Vraag je je af of er warmtelekjes zijn in jouw woning of bedrijfspand? Doe mee aan de challenge: ‘Ontdek jouw warmtelekje.

Doe een warmtescan.’ en maak kans op een GRATIS warmtescan. Op deze manier verkleinen we onze Flevolandse voetafdruk. Aanmelden doe je via: www.ikdoemeejijook.nl #ikdoemeejijook #NMFFchallenge_energie 

Ontdek warmtelekjes met een warmtescan 

Een goed geïsoleerde woning bespaart veel energie en CO2, maar bij naden, gaten of kieren kan warmte weglekken. Waar lekt jouw woning warmte? Je ontdekt het met een warmtescan: een infraroodfoto van de buitenkant van jouw woning. Deze foto laat warmteverschillen zien; zo zie je waar je energie verliest. Je kunt een warmtescan laten uitvoeren door een bedrijf en soms ook door een lokaal energieloket of energiecoach.


Actie bewoners 

Woon je in de gemeente Dronten, Noordoostpolder, Zeewolde of op Urk? Zo ja, dan kun je kans maken op een gratis warmtescan van het lokale Energieloket (zolang de voorraad strekt). Meld je hiervoor aan via www.energieloketflevoland.nl/contact en vul het contactformulier in.


Actie bedrijven 

Ook als bedrijf kun je een warmtescan laten doen om mogelijke warmtelekken in jouw bedrijfsgevel te ontdekken. De Natuur en Milieufederatie Flevoland verloot tot 1 februari per gemeente 1 gratis warmtescan. Meld je bedrijf hiervoor aan via www.ikdoemeejijook.nl.


Impact challenge:    

Door jouw isolatie te verbeteren naar aanleiding van de resultaten van een warmtescan kun je op jaarbasis tot wel 1705 kg aan CO2 besparen! Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we jaarlijks bijna 300 miljoen kg CO2!


Samen verkleinen we de voetafdruk 

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Januari staat in het teken van duurzame energie. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we dus één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl 


Onze Ambassadeurs