Kandidatenlijsten en lijstnummers vastgesteld voor Provinciale Statenverkiezingen Flevoland

Geschreven door Redactie

Foto: FotoStudio Wierd

Op vrijdag 3 februari 2023 heeft het centraal stembureau van gemeente Lelystad de kandidatenlijsten en de lijstnummers voor de Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vastgesteld.

Dit gebeurde tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau. Het proces-verbaal met de kandidatenlijsten en de lijstnummering is online en in het stadhuis te bekijken.  


17 partijen doen mee aan de Provinciale Statenverkiezingen 

Op maandag 30 januari moesten partijen de kandidatenlijsten, de instemmingsverklaringen en voor nieuwe partijen onder andere ondersteuningsverklaringen inleveren bij het centraal stembureau. In Lelystad hadden zich 18 partijen gemeld voor deelname aan de Provinciale Statenverkiezingen. Van de 18 partijen die zich hebben aangemeld, mogen er 17 partijen meedoen aan de verkiezingen. JEZUS LEEFT heeft niet voldoende ondersteuningsverklaringen ingeleverd en daardoor heeft het centraal stembureau de lijst ongeldig verklaard.


Lijstnummering vastgesteld 

Tijdens de openbare zitting van het centraal stembureau werd ook de lijstnummering vastgesteld. De nieuwe partijen kregen aan de hand van een loting een lijstnummer toegewezen. Voor de partijen die eerder aan de Provinciale Statenverkiezingen deelnamen gebeurde dit op basis van het aantal behaalde stemmen bij de vorige Provinciale Statenverkiezingen.


Het proces-verbaal met de kandidatenlijsten en de lijstnummering ligt vanaf vrijdag 3 februari 2023 ter inzage in het stadhuis (Stadhuisplein 2). Ook zijn de stukken online te bekijken via www.lelystad.nl/verkiezingen. 


Verkiezingen op woensdag 15 maart 2023 

De verkiezingen voor Provinciale Staten en het Waterschap vinden plaats op woensdag 15 maart. Kiezers krijgen de stempas en de kandidatenlijsten ongeveer 3 weken voor de verkiezingen met de post thuisgestuurd. Informatie over de verkiezingen is te vinden op www.lelystad.nl/verkiezingen.


Onze Ambassadeurs