Noa uit Almere wint fotowedstrijd

Geschreven door Redactie

Noa uit groep 8 van de Almeerse basisschool Het Drieluik heeft de mooiste natuurfoto van 2021 gemaakt.

De landelijke fotowedstrijd werd georganiseerd door KidzKlix. De winnende foto is genomen aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen.

De winnares kreeg 11 februari haar prijs uitgereikt in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. De leerkracht van de klas vertelde dat ze op excursie zouden gaan bij de Oostvaardersplassen, als verrassing kreeg Noa daar te horen dat ze een prijs had gewonnen. Na de prijsuitreiking ging de hele klas alsnog op expeditie met gidsen van Staatsbosbeheer. Noa won een fotocamera, fotocursusboek en haar foto op canvasdoek. Dit werd uitgereikt door Bart Stornebrink van KidzKlix.

“Deze foto zou gemaakt kunnen zijn door een beroepsfotograaf. Qua compositie, scherpte en diepte is dit perfect. De kleur en belichting zijn schitterend. Het feit dat zij dit heeft gevonden en deze foto kon maken, dat is heel bijzonder. En dat voor een meid van 10. Het is altijd weer verrassend hoe een kind van waarneming tot en met de foto zoiets prachtigs kan maken” zegt natuurfotograaf Stornebrink.

Bart Stornebrink gaf dit jaar 100 workshops in heel Nederland. Na iedere workshop werd er één winnende foto gekozen. Al deze winnaars werden online gepubliceerd zodat mensen konden stemmen. De meeste stemmen gingen dit jaar naar de foto van Noa.

Speciaal voor scholen biedt Stad & Natuur in Almere fotografieworkshops aan via KidzKlix, waarbij kinderen uit groep 7 & 8 zich kunnen inleven in het werk van een echte natuurfotograaf. Diverse schoolklassen uit Almere gingen dit jaar met de workshop van KidzKlix op pad bij Oostvaardersplassen Almere en ontdekten dit prachtige natuurgebied door andere ogen. Voordat ze zelf in actie kwamen, kregen ze in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders alle tips en tricks die nodig zijn voor het maken van een goede natuurfoto.

Onze Ambassadeurs