Woon jij straks in een windmolen?

Geschreven door Redactie

Zo’n 1.250 traptreden, voordat je in je slaapkamer arriveert. Het zou je dagelijkse work- out zijn als je in een windmolen zou wonen.

Natuurlijk kan dat helemaal niet, maar het illustreert hoe lastig de keuzes zijn waar de provincie Flevoland dagelijks voor staat. De woningnood is hoog, maar we moeten ook nadenken over duurzame energie.

Keuzes. De provincie moet ze dagelijks maken en vaak zijn ze niet verenigbaar. Want kies je voor duurzame energie opgewekt door windmolens? Of vul je die ruimte met nieuwe woningen om tegemoet te komen aan de woningvraag? Het zijn vraagstukken die vele inwoners van de provincie Flevoland raken en waar iedereen wel een mening over heeft.

Waar kiezen we voor?

Het aantal inwoners in Nederland blijft groeien en daarmee blijft de vraag naar woonruimte stijgen. De provincie zoekt naar plekken om mensen te huisvesten. Bijvoorbeeld door meer hoogbouw te plaatsen in steden of uit te wijken naar nieuwe woonwijken. Of misschien wel door bedrijfspanden om te bouwen. Tegelijkertijd is de provincie Flevoland op zoek naar duurzame manieren om meer energie op te wekken. Duurzame energie is beter voor het klimaat en het kost de consument een stuk minder. Dat merk jij in je portemonnee. Wat zou de meeste toegevoegde waarde hebben? Kiezen we voor meer woningen of voor een extra windmolenpark? Geen makkelijk vraagstuk voor de provincie Flevoland.

Samenwerken

Met de video ‘Wonen in een Windmolen’ slaan de twaalf provincies de handen ineen. Ook de provincie Flevoland denkt na over deze vraagstukken. Makkelijk is het echter niet. Hoe bepaalt de provincie waar voorrang aan wordt gegeven? Daarom wil de provincie Flevoland graag weten wat echt belangrijk is voor haar inwoners.

Jouw stem telt

De Provinciale Staten zijn de volksvertegenwoordigers van een provincie. Alle politieke partijen hebben zo hun eigen plannen voor de provincie Flevoland. Met jouw stem op 15 maart beslis je mee over de bereikbaarheid, maar ook over de ruimtelijke invulling, het energievraagstuk en het woon- en waterbeleid. Wil je dat jouw stem gehoord wordt? Stem dan op 15 maart voor de Provinciale Staten verkiezing. Vul vanaf 15 februari het Kieskompas in van Omroep Flevoland! Want als jij of jouw (klein)kinderen straks op zoek zijn naar een woning: wonen in een windmolen, dat zit er niet in...

Onze Ambassadeurs