Buurtbemiddeling Almere bestaat 25 jaar

Geschreven door Redactie

Op 3 februari heeft Buurtbemiddeling Almere een belangrijke rol gespeeld tijdens de online conferentie over woonoverlast in Almere.

Naast aandacht voor het project dat dit jaar 25 jaar bestaat, ontving vrijwilliger mevrouw Renée Cohen de Lara – Allegro, uit handen van wethouder Froukje de Jonge, de Erepenning van de gemeente Almere. Deze erepenning wordt uitgereikt aan een persoon die een buitengewone inzet voor de Almeerse samenleving heeft gepleegd.

In een aansluitend interview tussen wethouder De Jonge en Renée, is de indrukwekkende levensloop van Renée besproken. Zo heeft ze onder meer gewerkt bij 113 Zelfmoordpreventie, de nationale organisatie voor suïcidepreventie. Daarnaast is ze gastspreker van het Landelijk Steunpunt WOII-Heden bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waarbij ze door het vertellen van haar persoonlijke verhaal (als naoorlogs kind van getraumatiseerde Joodse ouders) leerlingen meeneemt naar het verleden maar gelijk ook de verbinding legt met het heden.

Sinds juli 2010 is Renée actief bij Buurtbemiddeling Almere als vrijwillige Buurtbemiddelaar. Daarnaast is zij begeleider van intervisiebijeenkomsten, verzorgt ze samen met een duo trainer de basistraining Buurtbemiddeling en geeft ze opfriscursussen voor de ervaren bemiddelaars.

Coördinator Mireille Maste: “samen met vrijwilliger Piet Schoonheim hebben we de aanvraag gedaan die geleid heeft tot deze bijzondere toekenning: een welverdiende erepenning voor Renée!”

Naast aandacht voor Buurtbemiddeling was er tijdens de conferentie o.a. ook een presentatie van het CCV over de Wet aanpak Woonoverlast. Meer informatie hierover is na te lezen op https://www.hetccv-woonoverlast.nl/woonoverlast

Onze Ambassadeurs