Kinderen bedenken oplossing voor plastic zwerfafval

Drie basisschoolleerlingen uit Almere hebben dit weekeinde de Changemaker Challenge Junior gewonnen. Bij dit initiatief worden leerlingen uit heel Nederland uitgedaagd om een oplossing te bedenken voor plastic zwerfafval. In totaal waren er bijna duizend inzendingen.

Milan, Demi en Aimee zitten samen in het Almeers Talentenlab. Dat is een groepje hoogbegaafde leerlingen dat extra wordt uitgedaagd. Zij bedachten samen 'de trash bird'. 

''We hebben een drone in de vorm van een vogel bedacht die de hele dag door afval in speciale afvalbakken brengt. Als een van die bakken vol zit, sluit automatisch een deksel op de afvalbak. De drone weet dan dat hij vol zit en hij gaat naar een andere afvalbak. Van dat afval worden weer nieuwe spullen gemaakt, bijvoorbeeld die drones.''

Het drietal krijgt het eigen ontwerp levensgroot als kunstwerk voor op school. Daar wordt ook het toneelstuk 'Wow, de zee is van plastic' gespeeld voor alle leerlingen.

Onze Ambassadeurs