Empathy Consultancy zet zelfsturing op de kaart in Almere

Geschreven door Redactie

“Wij zijn een jong en fris adviesbureau, gespecialiseerd in team performance, zelfsturende teams en coaching” vertelt Mandy Wertwijn, oprichter van Empathy Consultancy. 

“In de IT is zelfsturing reeds professioneel neergezet en is Agile werken een voorwaarde voor succes in deze snelle en flexibele markt. Buiten deze sector is zelfsturing net begonnen en zijn methoden als Scrum, Kanban en Design Thinking nog niet bekend. Empathy consultancy richt zich juist ook op de niet-IT.”

Mandy Wertwijn is vijf jaar lang werkzaam geweest als Scrum Master en heeft zich als team performance coach ontwikkeld in de financiële, kansspel, onderwijs en zorg branches. Met deze ervaring is zij haar organisatie Empathy Consultancy begonnen en is ze er nu op gericht om zelfsturing bij organisaties in Almere succesvol te implementeren. De naam ‘Empathy Consultancy’ betekent letterlijk ‘het geven van advies door je te kunnen verplaatsen in de ander’ en dat is precies wat zij doen.

“Specialisten weten het beste hoe ze hun eigen werk kunnen doen”

Zelfsturing - dit is waarom

Als we haar vragen waarom zelfsturing zo goed werkt, antwoordt ze: “Specialisten weten het beste hoe ze hun eigen werk kunnen doen. Zelfsturing laat medewerkers hun eigen werk bepalen. Doe je dit met een team van specialisten, dan leg je de verantwoording bij de mensen die er echt verstand van hebben en haal je er het meeste uit. Dit kan het ontwikkelen van software zijn of het runnen van een crisisopvang.”

Voorwaarden voor succes

Werkt dit nu altijd? “Het is wel belangrijk dat organisaties de ruimte geven aan de teams om hun verantwoordelijkheid te pakken en dat leidinggevenden de teams helpen met de randvoorwaarden voor succes. Als de organisatie en de teams willen, dan werkt dit heel goed.”

Wat het oplevert

En wat levert het bedrijven op? “In de IT heeft Agile werken ertoe geleid dat effectiviteit van teams verhoogd werd, de return on investment optimaliseert, continu inzicht is in voortgang en risico’s en nog wel het belangrijkste: het leidt tot een gezonde en niet stressvolle arbeidscultuur, omdat mensen op hun eigen tempo en volledig in hun eigen specialisme werken.”

“Het geven van advies door je te kunnen verplaatsen in de ander, dat is precies wat wij doen”

Succes

Wij wensen Mandy Wertwijn en haar organisatie veel succes met het zelfsturend maken van Almere.

Wil je meer weten over Empathy Consultancy? Bezoek dan de website: https://empathy-consultancy.nl/
of neem een kijkje op Linkedin: https://www.linkedin.com/company/empathy-consultancy/

Onze Ambassadeurs